A&P Advocaten

Over ons

 
 
PCH_1167.jpg

Over ons

Jong, flexibel, doortastend en bovenal gespecialiseerd. Gedreven vanuit een gedeelde visie en werkzaam in twee arrondissementen die in vele opzichten van elkaar verschillen, hebben wij eind 2017 besloten om onze krachten te bundelen. Samen zijn wij in staat om nog flexibeler en efficiënter te werken en kunnen wij gezamenlijk optreden indien de omvang van uw zaak daarom vraagt.  

Wij begrijpen hoe ingrijpend een vervolging is. Door onze betrokken manier van werken, kunnen wij u optimaal bijstaan wanneer u als verdachte bent aangemerkt.

Om onze praktijk op het hoogste niveau te kunnen beoefenen, gaat binnen ons kantoor veel aandacht uit naar kwaliteitsverbetering en innovatie. Zo zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten, lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten en de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland.

 

Liesbeth Aarts

+31(0)6 392 639 73  |  aarts@aartspoortinga-advocaten.nl  |  LINKEDIN  | twitter

Mr. L.M.F. Aarts (Liesbeth) is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, richting Strafrecht. Tijdens haar studie heeft zij praktijkervaring opgedaan binnen zowel de advocatuur als bij het Openbaar Ministerie. Liesbeth is advocaat sinds 2012. Voordat zij met Josephine van start ging met Aarts & Poortinga Advocaten, was zij werkzaam bij een gerenommeerd Utrechts strafrechtkantoor en later zelfstandig onder de naam Aarts Advocatuur.

Liesbeth is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en heeft de Profileringscursus Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut in Utrecht afgerond.

Haar aanpak is vernieuwend en door haar doortastendheid komt zij snel tot de kern van het (juridische) probleem. Liesbeth houdt zich voornamelijk bezig met het commune strafrecht (zoals vermogens-, drugs-, gewelds- en zedendelicten), TBS, verkeerszaken en penitentiair recht. Ook het jeugdrecht heeft haar specifieke aandacht. Zij heeft affiniteit met dit rechtsgebied en is bevoegd om deze zaken te doen, waaronder ook ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. Daarnaast behandelt zij ook zaken ten aanzien van inbeslaggenomen goederen en Verklaring Omtrent het Gedrag.

 

Expertise:

Algemeen (commuun) strafrecht
Jeugd(straf)recht
TBS
ISD
Wegenverkeerswet
Penitentiair recht
Verklaring omtrent het Gedrag (VOG)

 

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)
 
Liesbeth_1.jpg
 
 
PCH_1259.jpg

Josephine Poortinga

+31(0)6 410 304 66  |  poortinga@aartspoortinga-advocaten.nl  |  LINKEDIN  |  twitter

Mr. J.M. Poortinga (Josephine) is advocaat sinds 2012. Na haar beëdiging heeft zij zich gespecialiseerd in het strafrecht. Daarnaast heeft zij civiele ervaring opgedaan in familiezaken en is werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, op afdelingen waar jongeren met een autismespectrum stoornis en/of gedragsproblematiek werden behandeld. Het jeugdrecht verdient hierdoor haar bijzondere aandacht. Door haar ervaring begrijpt Josephine dat een juridische procedure voor mensen met autisme extra ingewikkeld en ingrijpend kan zijn. Door haar kennis op dit vlak, kan zij goed aansluiten bij de belevingswereld van deze groep cliënten en is zij in staat om voor hen de juiste vertaalslag te maken in een juridische procedure.

Naast haar werkzaamheden in straf- en jeugdzaken verleent zij specialistische rechtsbijstand in BOPZ-zaken over gedwongen opnamen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarnaast behandelt zij veel zaken over ondertoezichtstelling (OTS) en uithuisplaatsing (UHP) van kinderen. Josephine is bevlogen, vasthoudend en haar aanpak is creatief.

Josephine is bestuurslid van de Vereniging Jonge Ondernemers Putten (JOOP). Daarnaast is zij lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en de vereniging Psychiatrisch Patientenrecht Nederland (vPAN). Josephine heeft de Profileringscursus Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut in Utrecht afgerond.

 

Expertise:

Algemeen (commuun) strafrecht;
Jeugd(straf)recht
BOPZ  
TBS
Wet Wapens Munitie
Wegenverkeerswet
Penitentiair recht
Autisme in het straf- en jeugdrecht

 

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)
vereniging Psychiatrisch Patientenrecht Nederland (vPAN)
 
 

Emilie peek

+31(0)202440378  |  peek@aartspoortinga-advocaten.nl  |  LINKEDIN

Mr. E.C.J. Peek (Emilie) heeft in 2017 de master Strafrecht afgerond aan de Vrije Universiteit. Na werkzaam te zijn geweest bij een groot strafrechtkantoor in Amsterdam, is zij sinds 2018 als juridisch medewerker werkzaam bij A&P.

Naast haar werkzaamheden bij A&P is Emilie voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Juridisch Spreekuur Gedetineerden Amsterdam. Daarnaast is zij redacteur van ‘De Bonjo’, de krant van gelijknamige belangenvereniging voor (ex)gedetineerden, die maandelijks wordt uitgegeven in alle penitentiaire inrichtingen in Nederland. Het penitentiair recht heeft hierdoor haar bijzondere aandacht. Emilie is enthousiast, nauwkeurig en doortastend. 

 

Expertise:

Algemeen (commuun) strafrecht
Wegenverkeerswet
Penitentiair recht
Verklaring omtrent het Gedrag (VOG)

 
Foto-Emilie-Peek.jpg